Wat moet ik doen bij koppelen met Extern id?

Je ziet het volgende scherm voor je:

Dit scherm krijg je te zien, omdat je een koppeling hebt tussen Spotler en een ander systeem. Maar wat moet je hier nu precies koppelen?

Dat is afhankelijk van je bestand wat je gaat importeren en hoe je wilt dat Spotler dit bestand ontdubbelt. Er zijn twee manieren van ontdubbelen:

1. Ontdubbelen op e-mailadres
    Bij deze optie is e-mailadres het unieke gegeven van een contact. Een e-mailadres kan dan niet meerdere keren voorkomen in je Spotler database.

Actie:
    Als je ontdubbelt op e-mailadres vul dan bij stap 4 - in beide pulldown-menu’s - ‘Niet gekoppeld’ in. De koppeling met het e-mailadres doe je in de volgende stap.

2. Ontdubbelen op een uniek id van een extern systeem
    In sommige gevallen is het niet wenselijk om e-mailadres als ontdubbeling in te zetten. Maar ontdubbel je liever op een uniek id van een extern systeem zoals klantnummer of lidnummer.

Dit kan bijvoorbeeld wenselijk zijn als er meerdere gezinsleden op een zelfde e-mailadres staan ingeschreven, maar je wilt wel elk gezinslid afzonderlijk kunnen mailen op hetzelfde adres.

Actie:
    Als je niet ontdubbelt op e-mailadres, maar bijvoorbeeld op klantnummer vul dan bij de stap dit unieke id-kenmerk in. Dit heet in Spotler koppelen met een extern-id omdat hier vaak voor wordt gekozen als Spotler gekoppeld is aan een extern CRM-, ESP- of webshopsysteem.

Let op! Als je niet exact hetzelfde Extern id gebruikt als het systeem wat gekoppeld is met Spotler, dan kunnen contacten dubbel voorkomen in je database.

Interessante artikelen