Hoe activeer ik de REST API?

Om de REST API te activeren ga je eerst naar de instellingen van je account. Klik vervolgens op de tab Account & Facturatie en links op Integraties. Je vindt hier een overzicht van integraties en bijhorende status.

Beweeg je muis over de rij en er verschijnt een button Activeren. Klik op Activeren achter de REST API om een licentie af te nemen.

Nadat de licentie is afgenomen ga je naar de tab Integraties en klik je links op Configuraties. Je ziet het volgende scherm:

Klik op de button Nieuwe authenticatie om en Key en secret te genereren. Deze heb je nodig om een extern systeem te koppelen met Spotler. Eerst verschijnt er een pop-up. In deze pop-up vul je de naam in van het unieke gegeven in je systeem en selecteer je het veld in Spotler waar het aan gekoppeld is. Over het algemeen is dit een klantnummer.

Klik op Ok en je ziet in het scherm de Key en Secret.

REST API koppelen aan meerdere systemen

Een voordeel van de REST API is dat je meerdere bronsystemen met Spotler kunt koppelen. Zo kun je de sterke punten van verschillende bronsystemen zoals je webwinkel, CRM, ERP of een ander systeem combineren.

Wanneer je dit van plan bent zijn er een paar belangrijke aandachtspunten, zodat de implementatie soepel verloopt en er geen datavervuiling plaats vindt.

Aandachtspunten:

1. Koppel je één of meerdere systemen met Spotler? Neem contact op met je Spotler partner. Zij kunnen je hierin adviseren.
  2. Bij meerdere bronsystemen regelt je Spotler partner dat in je Spotler-account een extra externKlantId wordt aangemaakt en de ontdubbelregels worden aangepast. Zo voorkom je dat het standaard externKlantId wordt overschreven wanneer e-mailadres onderdeel is van de ontdubbelregel(s), dat contacten verwisseld worden als twee externe bronnen hetzelfde externKlantId gebruiken en dat de updates alleen plaats vinden binnen één systeem, omdat het externe systeem het contact niet kan vinden op basis van het juiste externKlantId.
  3. Maak voor iedere koppeling een nieuwe authenticatie aan en koppel deze aan het nieuwe unieke externKlantId die voor je is aangemaakt via je Spotler partner.
  4. Breng de partij die de koppeling voor je regelt op de hoogte dat je met meerdere systemen werkt, zodat zij hier rekening mee houden tijdens de implementatie.

Extra begeleiding nodig? Neem contact op met je Spotler partner.

REST API stoppen?

Wil je stoppen met de koppeling? Neem dan contact op met je Spotler-partner, zodat de licentie wordt stopgezet.

Meer weten over de REST API?

Lees er meer over in het artikel Introductie API.