Formulier integreren

Een Spotler formulier kan op twee manieren geīntegreerd worden:

• Op een webpagina in Spotler
  • Op een externe webpagina

Afhankelijk van de keuze van de integratie moet je met een aantal zaken rekening houden.

Formulieren integreren op een webpagina in de module Webpagina's

Sleep via het tool palette een formulier of survey-blok op het canvas van je webpagina.

Dubbeklik op het blok en er verschijnt een dropdown-menu met de formulieren in jouw Spotler-account.

Vervolgens wordt het formulier op je webpagina getoond.

Formulieren integreren op externe webpagina's

Om formulieren te kunnen integreren op een externe webpagina zijn er een aantal voorwaarden:

• Het formulier of de survey mag uit één pagina bestaan
  • Het mag geen bedankpagina bevatten van de module Formulieren
  • Alleen het type formulier of survey: 'Aanmeld' en 'Normaal' werken

Wil je een formulier of survey gebruiken die uit meerdere pagina's bestaat? Gebruik dan een webpagina van Spotler.

Om de code te downloaden voor de integratie van een formulier, ga je naar Integrereren onder het dropdown-menu in het overzicht.

Het volgende scherm verschijnt:

Je kunt het formulier op twee manieren integreren:

• Dynamisch
  • Statisch

Bij de dynamische optie worden de wijzigingen die plaats vinden in het formulier direct doorgevoerd op de website. Bij een statisch formulier is dit niet het geval. Na een wijziging in Spotler zul je de code nogmaals moeten invoegen op je website.

Standaard is alleen de Dynamische integratiemethode te selecteren. Dit heeft er mee te maken, dat standaard de anti-bot beveiliging van een formulier aanstaat. Deze optie is alleen mogelijk voor dynamische formulieren. Meer weten over anti-botbeveiliging? Lees hier meer over in het artikel Veiligheid & Privacy.

Mocht je niet weten welke keuze je moet maken wat betreft type HTML, vraag dit dan aan je webbouwer.

Daarnaast heb je nog de keuze uit code die is opgebouwd met tabellen of zonder tabellen. In beide gevallen kun je het formulier volledig zelf stylen. Wil je de volledige vrijheid hebben over de lay-out van het formulier, dan kun je kiezen voor generatie zonder tabellen.

Beveiligd formulier
Wanneer je de gegevens van het formulier beveiligd wilt verzenden, dan kun je de checkbox “Beveiligd formulier (https)” aanvinken. De gegevens worden dan naar https gepost in plaats van naar http.

Wanneer je op Ok klikt wordt er vervolgens een zip-bestand gedownload met daarin twee bestanden. Voor de validatie van vragen is het belangrijk om beide bestanden te implementeren op je website.