Web safe font

Een web safe font zijn standaard lettertypen die beschikbaar zijn op MacOS en Windows computers. Door gebruik te maken van deze fonts weet je zeker dat het lettertype altijd op de juiste manier getoond wordt in elke browser en op elk device. De volgende fonts zijn web safe:

• Arial (sans-serif)
  • Verdana (sans-serif)
  • Helvetica (sans-serif)
  • Tahoma (sans-serif)
  • Trebuchet MS (sans-serif)
  • Times New Roman (serif)
  • Georgia (serif)
  • Garamond (serif)
  • Courier New (monospace)
  • Brush Script MT (cursive)

E-mail

Een e-mail kan alleen de lettertypes gebruiken die de ontvanger op zijn computer heeft. Bij een web safe font weet je zeker dat een gebruiker het font beschikbaar heeft. Aangekochte huisstijllettertypen zijn vaak niet bruikbaar.

Bij Spotler maken we in een e-mail template gebruik van een groep met lettertypes: een rij verschillende lettertypes die van voor naar achter wordt nagelopen. Als de ontvanger het eerste lettertype heeft wordt die gebruikt, anders de tweede enzovoorts. Belangrijk is het dus om, naast je huisstijllettertype, een web safe font te kiezen.

Zo kan dit in de HTML van je e-mail template eruitzien:

style="font-family: 'Open Sans', Arial, Helvetica, sans-serif;

Als de ontvanger Open Sans als lettertype beschikbaar heeft op zijn computer, dan wordt de e-mail getoond in Open Sans. Heeft de ontvanger dit niet? Dan wordt de e-mail in Arial getoond.

Wil je dat de e-mail er bij elke ontvanger hetzelfde uitziet? Kies dan voor een web safe font.