Koppelen met Magento 2.x

De koppeling tussen je Magento webshop (versie 2.1 of hoger) en je Spotler account verloopt via het Connector Platform van Spotler. Hiervoor installeer je onze plugin in je Magento webshop. De data op het Connector Platform blijft bij Spotler en wordt niet verwerkt via een derde partij.

Op het Connector Platform wordt de koppeling ingesteld zodat het bronsysteem (Magento) kan communiceren met het doelsysteem (Spotler account). Het werkt als volgt:

Het Connector Platform haalt via de Magento Connector de data op uit jouw Magento webshop en zet deze gegevens vervolgens door naar jouw Spotler account. Periodiek worden de wijzigingen uit Spotler opgehaald en worden door het Connector Platform doorgezet naar Magento. Zo blijven alle systemen up-to-date.

Voorwaarden om succesvol te koppelen

Er zijn een aantal voorwaarden om te koppelen voor een goede werking:

• Je draait Magento versie 2.1 of hoger.
  • Je hebt onze plugin: https://github.com/SpotlerSoftware/magento2-mailplus-connector geïnstalleerd. Spotler levert hiervoor een implementatie handleiding aan.
  • De volgende IP-adressen zijn toegevoegd op de whitelist: 46.31.48.0/21, 213.34.87.217 en 188.204.90.130
  • Je maakt geen gebruik van rate limiters
  • Je maakt geen gebruik van useragent filters op de API. De blacklist op useragent staat uit.
  • Je maakt geen gebruik van een hypernode-omgeving voor ons Connector Platform.
  • Standaard voegt Spotler Google analytics code toe aan productlinks. Zorg ervoor dat je website de opbouw van deze linkjes accepteert.
  • Voor meerdere sites in Magento 2, heb je meerdere Spotler accounts nodig (meer licenties)
  • Als je met meerdere talen werkt in je Magento webshop kunnen dat meerdere storeviews zijn. Maar merken of labels moeten per site zijn ingericht. Dit heeft te maken met de opt-in voor je nieuwsbrieven. Magento 2 kan maar met één nieuwsbriefpermissie per site omgaan.

Opmerkingen

• Wij geven alleen aan wat er moet worden toegevoegd aan Magento om met Spotler te kunnen koppelen. Spotler is geen Magento specialist en adviseert niet over hoe Magento wordt ingericht.
  • Het niet direct vrijgeven van de API voor Spotler is van invloed op de doorlooptijd om de koppeling te realiseren.
  • Voornaam en achternaam worden verplicht teruggegeven van Spotler naar Magento wanneer een contact is gewijzigd in Spotler. Dit is een vereiste van Magento 2.
  • Bij nieuwsbrief subscribers (gast registraties) wordt alleen het e-mailadres doorgegeven met een nieuwsbrief permissie. Bij klanten kunnen ook andere velden gesynchroniseerd worden naar Spotler. Denk aan NAW-gegevens.
  • In Magento 2 kan je op verschillende manieren 'van' en 'voor' prijzen meegeven. Tijdens de implementatie bespreken we welke we gaan gebruiken in de koppeling.
  • Configurable producten kan je niet opnemen als product in je mailing.
  • Als je alleen producten gaat synchroniseren, kan je geen gebruik maken van de standaard eCommerce campagnes.
  • In de mailingstatistieken van Spotler kunnen orderconversies doorkomen. Voor een goede werking zijn we afhankelijk van de Magento inrichting en instelling van de orderstatussen op het Connector Platform.
  • Wanneer je de Magento versie update of je andere Magento plugins update/installeert kan dat effect hebben op je koppeling met Spotler.
  • De koppeling test je zelf (eventueel met een Magento partner). Hiervoor is een testplan beschikbaar.