Instellen van automatische bevestiging en notificatie white paper

De berichten staan klaar. Tijd om de automatische bevestiging en notificatie in te stellen. Dit doen we in stap 4 van het bewerken van een formulier.

Heb je de module Campagnes tot je beschikking dan maak je daar een campagne aan voor de bevestiging en notificatie. Lees hier meer over bij het artikel Instellen notificatie en bevestiging in de module Campagnes.

Ga naar de module Formulieren en klik met je rechtermuis op het formulier wat je in stap 1 hebt gemaakt. Klik vervolgens op Bewerken in het dropdown-menu.

Het stappenplan van het formulier opent. Klik op Opslaan & volgende totdat je bij Stap 4 - Follow up e-mails belandt.

We beginnen met het instellen van een bevestiging per e-mail. Vink de checkbox aan bij Ja, stuur een bevestiging per e-mail naar. Selecteer vervolgens het bericht wat als bevestiging verzonden moet worden.

De bevestiging wordt automatisch verzonden naar het e-mailadres wat is ingevoerd bij het formulier. Zie je het bericht niet staan wat je in de vorige stappen hebt gemaakt? Dan staat de status niet op Definitief. Alleen de berichten met de status Definitief zijn hier te selecteren.

De bevestiging staat ingesteld, dan gaan we door naar de notificatie. Vink de checkbox aan bij Ja, stuur een notificatie per e-mail naar. Vervolgens wordt het mogelijk om een e-mailadres in te voeren en een bericht te selecteren.

Stel in naar wie de notificatie moet gaan, dit kan bijvoorbeeld een algemene inbox zijn van de Sales afdeling, maar ook een persoonlijk e-mailadres van je collega. Daarna selecteer je het bericht wat als notificatie moet worden verzonden.

Klik op Opslaan & afronden.