Opstellen bevestigingsmail white paper download

In deze stap gaan we de bevestigingsmail opstellen. Dit doen we in de module Berichten. Ga naar de module Berichten en klik op de gele button Nieuw bericht.

Het bericht opstellen bestaat uit 3 stappen:

Stap 1 - Eigenschappen

In de eerste stap geef je een logische naam op voor het bericht. Deze naam is niet zichtbaar voor de ontvanger. Vul hier bijvoorbeeld in: Bevestiging white paper download | Verbeter je e-mail marketing met goede copy.

Klik op Opslaan & volgende.

Stap 2 - Aflevering

De velden die je in stap 2 ziet, zijn de velden die de ontvanger in zijn inbox ziet. Standaard zijn ze gevuld op onderwerpregel na. Vul deze in. Een voorbeeld is “White paper: <onderwerp>”

Een snippet die hierop aansluit is “Bedankt voor je download”. De snippet voeg je toe via de editor van het bericht.

Meer weten over snippets?

Klik op Opslaan & volgende.

Stap 3 - Bericht

Klik op de blauwe button Bewerken om de editor te openen. Stel je bericht op zoals je dit ook voor andere berichten doet. Een uitgebreide uitleg over de berichten editor vind je bij de module omschrijving Berichten.

De bevestiging die Spotler uitstuurt op basis van het white paper Verbeter je e-mail marketing met goede copy ziet er zo uit:

Tips:

• Wanneer je een voornaam hebt uitgevraagd op het aanvraagformulier dan kun je in je bevestiging personalisatie toepassen
  • Geef aan wat het bestandstype van de download is
  • Geef de grootte van het bestand aan. Een mobiele ontvanger ziet graag hoe groot het bestand is wat gedownload moet worden i.v.m. de grootte van zijn of haar databundel.

Tevreden over je bericht? Sla het bericht op en sluit de editor. Wanneer je het bericht in een automatische campagne opneemt is het van belang om de status van het bericht op Definitief te zetten. Berichten die de status Concept hebben of Proef zijn niet te selecteren als opvolging van een formulier. Dit is een ingebouwde bescherming. Je wilt natuurlijk niet dat er een testbericht verzonden wordt.

Om de status van je bericht aan te passen klik je met je rechtermuis op het bericht om het dropdown-menu te openen. Klik vervolgens op Status wijzigen.

Er verschijnt een pop-up. Kies voor de status Definitief en klik vervolgens op Ok.

De status van je bericht is aangepast.