Berichten reactivatiecampagne opstellen

In deze stap ga je aan de slag met het opstellen van de berichten, die je later in de campagne opneemt: de e-mail uitnodiging, herinnering en SMS-notificatie.

Het maakt niet uit of je nu een nieuwsbrief, bevestiging of uitnodiging wilt opstellen. Het opstellen van een bericht in Spotler werkt eigenlijk altijd op dezelfde manier en gebeurt in de module Berichten.

Ga naar de module Berichten. In het Overzicht klik je rechtsboven op de gele button Nieuw bericht. Er start vervolgens een stappenplan. In stap 1 geef je de eigenschappen op van het bericht, in stap 2 stel je de inboxvelden in van het bericht en in stap 3 maak je het bericht op. Het bericht opmaken doe je door middel van een drag and drop editor. Meer weten over de editor van de module Berichten? Lees dan de omschrijving Editors berichten.

E-mail uitnodiging opstellen

Doorloop de drie stappen voor het opstellen van een bericht. In stap 2 stel je de HTML-versie op waarin je de onderstaande tips kunt verwerken:

• Persoonlijke elementen
    Een uitnodiging is een persoonlijk bericht en daarnaast wil je de relatie met je klant benadrukken. We raden daarom aan om te werken met een persoonlijke aanhef of personalisatie, zoals “Geachte heer/mevrouw tussenvoegsel Achternaam” of “Beste Voornaam”. Dit kan in het bericht zelf, maar ook in het onderwerp. Een aanhef voeg je toe door op het {P}-icoon te drukken.
  • Link naar landingspagina
    Plaats een duidelijke ‘Call To Action’ (CTA) met een link naar de survey. Gebruik daarvoor het type link “Link naar landingspagina in Spotler”.
  • Contactgegevens
    Laat altijd zien dat je binnen de e-mail relatie open staat voor dialoog en servicegericht bent. Vermeld daarom je contactgegevens zodat je altijd eenvoudig te bereiken bent.
  • Servicelinks
    Neem in je bericht altijd een afmeldlink en bij voorkeur ook profiel wijzigenlink op. Mochten de interesses van de lezer zijn veranderd, dan kan hij/zij eenvoudig wijzigingen aanbrengen of zichzelf afmelden. Hiermee voorkom je een negatieve ervaring en bouw je een echt geïnteresseerde doelgroep op.

E-mail herinnering opstellen

Op dezelfde manier als de uitnodiging, stel je een bericht op voor de herinnering (reminder) van de survey. Het makkelijkste is om even een kopie te maken van de uitnodiging en vervolgens wat tekstwijzigingen door te voeren, zodat het duidelijk is dat het om een herinnering gaat.

Een kopie van het bericht maak je in het Overzicht door op Dupliceren te klikken in het dropdown-menu.

SMS-notificatie

De SMS-notificatie voor je collega maak je ook in de module Berichten. Doorloop de twee stappen voor het opstellen van een nieuw SMS-bericht en selecteer SMS in plaats van het type E-mail bij het opstellen.

SMS-bericht opstellen

Klik op Opslaan & Volgende nadat je type SMS hebt gekozen. Je komt in stap 2 terecht. Hier selecteer je de afzender en stel je het SMS-bericht op.

Wanneer je een nieuwe afzendernaam wilt gebruiken, neem dan contact op met de Supportafdeling van Spotler.

Bewust.jpg Afzendernaam
De afzendernaam kan maximaal 11 karakters (cijfers/letters) lang zijn.

Het SMS-bericht dat je opstelt kan maximaal uit 160 tekens bestaan. Er loopt daarom een karakterteller mee terwijl je de tekst invoert, zodat je kunt zien hoeveel karakters er nog beschikbaar zijn. Net als bij een e-mail kun je in het SMS-bericht op elke willekeurige plaats een personalisatieveld invoegen samen met een alternatief.

Door op Opslaan & Afronden te drukken, wordt je bericht opgeslagen en keer je terug naar het Overzicht van de module Berichten.

Bericht statussen veranderen

Zijn de berichten helemaal naar wens? Test ze dan ook even naar jezelf of collega’s en zet ze na eventuele wijzigingen op Definitief. Dit doe je door in het dropdown-menu op Status wijzigen te klikken. Er verschijnt een pop-up. Klik vervolgens op Definitief.