Alerts en Rapportages

In de tab Alerts stel je automatisch e-mail notificaties in. Deze helpen je om snel inzicht te krijgen in nieuwe leads of een dagelijks een rapportage te ontvangen over het websitebezoek. Er kan een onbeperkt aantal alerts worden ingesteld. Ga naar Alerts in het hoofdmenu en klik op Create New Alert. Vervolgens stel je de alerts in op basis van 3 stappen.

Voorbeelden van in te stellen alerts zijn:

• Directe notificatie als een bedrijf de rating van 4 hete pepers heeft bereikt
  • Dagelijks overzicht van het websitebezoek die dag
  • Directe notificatie als een bezoeker op een belangrijke pagina komt

Instellen alerts

Stap 1: Schedule

In de eerste stap stel je de naam in van de alert en wanneer je de alerts wil ontvangen.

Stap 2: Rules

In de tweede stap stel je in bij welke gebeurtenis er een alert uitgestuurd moet worden.

Stap 3: Alert Actions

Als laatste voeg je het e-mailadres van de personen toe die de alert moeten ontvangen.

Dankzij de notificaties per e-mail kan er snel actie ondernomen worden door sales. Ze hebben hiervoor geen gebruiker in jouw Spotler-account nodig. Ze krijgen alle informatie die ze nodig hebben via de notificatiemail.

De inhoud van een notificatiemail, kan er als volgt uitzien:

Om meer inzicht te krijgen in de algemene gegevens, kun je klikken in de notificatie op de link Click here.

Via je de browser ga je dan naar een aparte pagina met hierop een overzicht van die specifieke lead/van dat bedrijf en krijg je alle bezochte pagina’s te zien en hoeveel contactpersonen er eventueel geïdentificeerd zijn.

Mochten er meerdere bedrijven interessant zijn, kunnen er meerdere blokken zoals hierboven onder elkaar staan.

Rapportages

Zowel via de Home knop als Reporting > Insights kom je op onderstaande pagina terecht. De reporting module geeft zicht op alle website bezoeken.

Op deze pagina vind je:

• Een compleet overzicht van alle geïdentificeerde websitebezoeken
  • De manier waarop het bezoek op je website terecht komen: is dat meer organisch of bijvoorbeeld via een e-mail?
  • In welke branches zijn deze bedrijven werkzaam?
  • In welke landen zijn deze bedrijven gevestigd?
  • Wat is de grootte van deze bedrijven?

Periodieke rapportages in je inbox

Het is mogelijk om vanuit de module Leads een e-mail notificatie te ontvangen met een overzicht van jouw leads. Op basis van jouw voorkeur kan dit dagelijks, wekelijks of maandelijks. Via het menu Admin  Client Admin > Manage Users kom je in het gebruikersoverzicht terecht. Bij Reports geef je door middel van een vinkje aan wie deze e-mail notificaties moeten ontvangen.

Vervolgens stel je jouw specifieke wensen voor de e-mail notificaties in via het menu Admin > Client Admin > Reporting. Hier geef je per gebruiker aan of ze en Daily Report (D), Weekly Report (W) en/of Monthly Report (R) moeten ontvangen:

Voeg eventueel een bedrijfslogo en een ondersteunende kleur toe. Dit wordt getoond in de e-mail notificatie die de gebruikers ontvangen.