Product review campagne activeren

Zoals aangegeven is het bericht in de module Berichten een onderdeel van de product review campagne. De automatische campagne zelf staat in de module Campagnes. De campagne in Spotler is al goed ingesteld. Je hoeft het alleen nog maar te activeren.

Beweeg je muis over de product review campagne in het Overzicht en er verschijnt een rond symbool met een pijltje. Klik hier op om het dropdown-menu te openen.

Vervolgens klik je in het dropdown-menu op Status wijzigen en er verschijnt een pop-up.

Verander de status van Inactief naar Actief en klik op Ok.

Over de campagne

Elke automatische campagne in Spotler bestaat uit 2 onderdelen:

1. Campagnetrigger(s)
    Een starttrigger is de aanleiding van een campagne. Het vertelt Spotler dat er iets moet gebeuren. Wat zorgt ervoor dat een automatische campagne start?
  2. Campagnestap(pen)
    Door de trigger weet Spotler dat er iets moet gebeuren. Het vervolg is een campagnestap en dat kan bijvoorbeeld betekenen dat er een bericht wordt verzonden, gegevens aangepast worden en/of een SMS de deur uit gaat.

De trigger van de product review campagne staat ingesteld als externe trigger, omdat je webwinkel Spotler een seintje geeft. Als campagnestap wordt de e-mail verzonden die al klaar staat in de module Berichten.

Tijdsperiode: 14 dagen

De campagnestap voor het versturen van de e-mail wordt met 14 dagen vertraagd. Op deze manier heeft de postbode de tijd om het pakket af te leveren en de klant om het uit te pakken/proberen. Zijn de 14 dagen voor je bedrijfsprocessen te lang of te kort? Wijzig dit dan in de campagnestap en geef eronder gelijk een logisch tijdstip van verwerking op.