Verlaten winkelwagencampagne activeren

Zoals aangegeven is het bericht in de module Berichten een onderdeel van de verlaten winkelwagencampagne. De automatische campagne zelf staat in de module Campagnes. De campagne in Spotler is al goed ingesteld. Je hoeft het alleen nog maar te activeren.

Beweeg je muis over de verlaten winkelwagencampagne in het Overzicht en er verschijnt een rond symbool met een pijltje. Klik hier op om het dropdown-menu te openen. Vervolgens klik je in het dropdown-menu op Status wijzigen en er verschijnt een pop-up.

Verander de status van Inactief naar Actief en klik op Ok.

Over de campagne

Elke automatische campagne in Spotler bestaat uit 2 onderdelen:

1. Campagnetrigger(s)
    Een starttrigger is de aanleiding van een campagne. Het vertelt Spotler dat er iets moet gebeuren. Wat zorgt ervoor dat een automatische campagne start?
  2. Campagnestap(pen)
    Door de trigger weet Spotler dat er iets moet gebeuren. Het vervolg is een campagnestap en dat kan bijvoorbeeld betekenen dat er een bericht wordt verzonden, gegevens aangepast worden en/of een SMS de deur uit gaat.

De trigger van de verlaten winkelwagencampagne staat ingesteld als externe trigger, omdat je webwinkel Spotler een seintje geeft. Als campagnestap wordt de e-mail verzonden die al klaar staat in de module Berichten.

Filter: nieuwsbriefontvangers

Als je kijk naar de instellingen van de verlaten winkelwagen campagne dan zie je dat er op zowel de trigger als de campagnestap een doelgroepfilter is ingesteld. Deze filters zijn ingesteld, omdat je volgens de wet een opt-in moet hebben om iemand te mogen mailen. De verlaten winkelwagenmail heeft een commercieel doel en daarom kun je alleen contacten bereiken die hebben aangegeven commerciële e-mail communicatie te willen ontvangen.