Hoe geef ik persoonlijke waardes mee vanuit een extern systeem in mijn campagnebericht?

Het is mogelijk om in je campagnebericht personalisatievelden toe te voegen die gevuld worden vanuit een extern systeem, zoals een CRM of webshop, in plaats vanuit Spotler. We noemen dit campaignfields.

Een voorbeeld waar je campaignfields voor kunt gebruiken is factuurgegevens in een interne notificatie:

Factuurgegevens:

Bedrijfsnaam klant: [campaignfield:customercompany]
Adres: campaignfield:customerAddress]
Postcode:[campaignfield:customerZipcode]
Plaats: [campaignfield:customerCity]

E-mailadres voor factuur:[campaignfield:invoiceEmail]
BTW-nummer:[campaignfield:invoiceVatNumber]

Een voordeel van het gebruik van campaignfields is dat deze data niet opgeslagen wordt in de Spotler database. Op het moment van verzending worden de velden met de API gevuld vanuit je CRM. Zo heb je altijd de meest up-to-date gegevens voor handen.

Hoe werken campaignfields?

In je bericht of template zet je placeholders neer. Dit houdt in dat je aangeeft waar en welke informatie getoond moet worden.

Bijvoorbeeld:

Factuurgegevens

Bedrijfsnaam klant:[campaignfield:customerCompany]
PO nummer:[campaignfield:invoiceCharacteristic]

De volgende parameters kunnen gebruikt worden:

• Name: de naam van de placeholder. Bijvoorbeeld: customerCompany
  • Type: het type waarde; dit kan zijn: string, productlist of url. Wanneer je geen type meegeeft, dan is het standaard “string”
  • Value: de waarde die je meegeeft. Bijvoorbeeld: Spotler.

Values: dit wordt gebruikt wanneer het type een productlist is. Dit veldtype is een array (rij), wat inhoudt dat er meerdere producten ingezet kunnen worden.

De trigger ziet er dan als volgt uit:

De placeholder namen worden door middel van [campaignfield:name] in een bericht geplaatst.

Let op: In een bericht kun je meerdere campaignfields toevoegen. Er zijn drie aandachtspunten:

• De campaignfield name moet uniek zijn
  • De campaignfield name mag geen spaties bevatten
  • De campaignfield name is hoofdlettergevoelig