Bounceopvolging campagne inrichten en activeren

Het notificatiebericht is opgesteld. Tijd om de campagne in te richten. Ga naar de module Campagnes en klik op de gele button Nieuwe campagne. Er opent een stappenplan.

Stap 1 - Eigenschappen

Geef een herkenbare naam aan de campagne. De deelname van contacten laat je op Onbeperkt staan.
Klik vervolgens op Opslaan & volgende.

Stap 2 - Content

Klik op de button Bewerken om de editor van de campagne te openen. Aan de linkerkant zie je de opties Trigger en Stap. We beginnen met een trigger instellen.

Trigger

Wanneer moet de campagne afgaan? Klik op de optie Trigger aan de linkerkant en er verschijnt een pop-up. Kies voor Bounce-trigger.

Je kunt de triggernaam wijzigen naar wens of je klikt meteen op Ok.

Triggernaam_wijzigen.pngMet deze trigger belandt een contact in de campagne wanneer het e-mailkanaal inactief is geworden als gevolg van:

1. hardbounce
2. óf 4 opeenvolgende softbounces

Hierbij wordt gekeken naar alle e-mailberichten die vanuit Spotler zijn verstuurd. Het kan dus zowel gaan om een (bulk-) mailing vanuit de module Mailings als om een e-mail uit een automatische campagne.

Stap

De trigger is ingesteld. Maar wat moet er gebeuren als de trigger afgaat? Klik op Stap aan de linkerkant en er opent een pop-up. Uiteraard heeft het geen zin om een stap in deze campagne op te nemen waarbij het contact een e-mail ontvangt. Je weet immers dat het bericht niet zal aankomen. We kiezen daarom nu voor E-mail notificatie versturen.

Er verschijnt een pop-up. Selecteer het notificatiebericht die je zojuist hebt aangemaakt en vul de e-mailadressen in van je collega's die de notificatie moet ontvangen. Klik vervolgens op Ok.

De campagneflow ziet er als volgt uit:

Notificatie instellen per accountmanager

Heb je jouw contacten verdeeld onder verschillende accountmanagers en wil je deze accountmanagers specifieke notificaties sturen? Gebruik dan doelgroepfilters bij de campagnestappen. Je maakt dan eerst dynamische lijsten aan in de module Lijsten op basis van een databaseveld waar de naam van de accountmanager is weggeschreven. Vervolgens maak je een filter op de stap. Klik op Filteren in het dropdown-menu bij de stap en koppel vervolgens de juiste dynamische lijst (van de accountmanager).

Maurice_bordrechts_lightbulb.png SMS versturen
Heb je een mobiel nummer van je contact? Dan kan je het contact automatisch een SMS-bericht toesturen om hem of haar aan te sporen het e-mailadres aan te passen om toekomstige e-mails weer te kunnen ontvangen.

Campagne activeren

De campagne staat klaar. Om hem af te laten gaan moet de campagne op Actief gezet worden. Sluit de editor. In het overzicht gebruik je het dropdown-menu en klik je op Status wijzigen.

Er opent een pop-up venster. Klik op Actief en daarna op OK.