Verjaardagscampagne maken (Spotler Automation)

Deze stap doorloop je wanneer je Spotler Automation hebt. Het campagnebericht is gemaakt. Klaar om de campagne in te richten in de module Campagnes.

Klik op de button Nieuwe campagne.

In de eerste stap geef je een naam aan de campagne en hoe vaak iemand mag deelnemen aan de campagne. In stap 2 klik je op Bewerken. Je ziet het volgende scherm voor je:

Een automatische campagne in Spotler bestaat altijd uit twee onderdelen:

1. Campagnetrigger(s)
    Een starttrigger is de aanleiding van een campagne. Het vertelt Spotler dat er iets moet gebeuren. Wat zorgt ervoor dat een automatische campagne start?
  2. Campagnestappen
    Door de trigger weet Spotler dat er iets moet gebeuren. Het vervolg is een campagnestap en dat kan bijvoorbeeld betekenen dat er een bericht wordt verzonden, gegevens aangepast worden en/of een SMS de deur uit gaat.

Starttrigger

De starttrigger van de verjaardagscampagne is de geboortedatum van een contact. De trigger die je kiest is VerjaardagWil je vieren dat iemand zoveel jaar klant is? Dan kies je voor Persoonlijk datumveld.

Nadat je geklikt hebt op Verjaardag, verschijnt een pop-upscherm waar je de belangrijkste eigenschappen van de trigger invult. Wil je een week voor de verjaardagsdatum van je contactpersoon een berichtje sturen? Bijvoorbeeld een berichtje met een kortingsbon voor een verjaardagstaart. Stel dan in dat je de trigger een aantal dagen voor de geselecteerde datum af laat gaan.

Vul in:

• Triggernaam
  • Datumveld waar de trigger op af moet gaan
  • Datum/tijd om de trigger in te plannen

Klik vervolgens op Ok.

Campagnestap

Na het instellen van de trigger ga je de campagnestap bepalen. In dit geval is dat de verjaardagsmail sturen. Dus je kiest voor E-mail versturen.

Nadat je hebt geklikt op de campagnestap E-mail versturen, opent er een pop-up.

Geef de campagnestap een naam. Selecteer een bericht en geef aan wanneer jouw verjaardagscampagne moet afgaan voor je contact. Vergeet niet in de campagnestap een logisch tijdstip te selecteren. Een datumtrigger gaat altijd om middernacht af. Wanneer de campagnestap op Direct staat, dan zal dus ’s nachts een mailing worden verzonden. Je kunt je afvragen of dat een effectief tijdstip is.

Tevreden met je campagnestap instellen? Klik dan op Ok.

Doelgroepfilters

De campagneflow ziet er nu nog als volgt uit:

In een van de eerdere stappen hebben we het gehad over de doelgroep. Iemand moet bijvoorbeeld wel een permissie voor de nieuwsbrief hebben gegeven wil je degene kunnen mailen. Wat er nog mist zijn de doelgroepfilters. Iemand moet aan bepaalde voorwaarden voldoen om in de verjaardagscampagne te vallen, namelijk; minimaal een opt-in voor je mailings.

De doelgroepfilters zet je bij de trigger en de stap. Klik op Filteren in het dropdown-menu.

Selecteer in de pop-up de dynamische lijst met contacten die in deze campagne mogen vallen.

Je ziet vervolgens in de flow de filter verschijnen.

Hiermee zorg je ervoor dat de trigger en stap alleen geldt voor klanten met een opt-in. Wil je de campagne inzetten voor verschillende dynamische lijsten?  Dan zet je alleen een filter op de campagnestappen. De ene stap geldt dan voor groep A en de andere stap voor groep B.

Klik op Editor sluiten en Opslaan & afronden om de campagne af te ronden. Je keert terug in het Overzicht