Editor voor dynamische lijsten

De editor voor dynamische lijsten:

In dit scherm zie je:

1. Een bewerkingsmenu in de header met grijze buttons.
  2. Een menu aan de linkerkant met Selectie en Uitsluiting
  3. Het canvas waar de selecties en uitsluitingen zichtbaar worden.

1. Het bewerkingsmenu in de header

Het bewerkingsmenu in de header ziet er als volgt uit:

Icoon Toelichting
 Button_Opslaan.jpg Opslaan
De button Opslaan. Maak er een gewoonte van om vaak op deze button te klikken.
 mceclip1.png Kanaal kiezen (Alle contacten, SMS contacten, E-mail contacten)
Kies op basis van welk kanaal je de aantallen wilt berekenen in je dynamische lijst. Er is onderscheid tussen E-mail contacten en SMS contacten. Standaard is geselecteerd wat ook in het overzicht van de dynamische lijsten is geselecteerd en vice versa.

2. Menu selectie en uitsluiting

Het menu om selecties en uitsluitingen toe te voegen ziet er als volgt uit:

Uitleg van de elementen:

• Selectie toevoegen
  • Uitsluiting toevoegen

Selectie toevoegen
Klik op de button +Selectie om een selectie toe te voegen aan het canvas. Je kunt overigens ook een selectie toevoegen door dubbel op het canvas te klikken.

Er verschijnt een pop-up:

Maak een keuze of je actieve contacten wilt toevoegen of contacten uit een statische lijst. Klik je op statische lijst, dan volgt een pop-up met opties van alle statische lijsten in je Spotler account. Kies je voor Alle contacten, dan volgt er een pop-up om selecties te maken.

Met het dropdown-menu kies je een databaseveld uit Spotler waarop je wilt filteren. Bijvoorbeeld Permissies. Selecteer de waarde waar een contact aan moet voldoen.

Klik vervolgens op Ok. Je belandt in de eerste pop-up waar je vervolgens je selectie ziet en hoeveel contacten aan die waarde voldoen:

Je kunt nog een verfijning opgeven door op Verfijning toevoegen te klikken.  Je past een verfijning aan door op het dropdown-menu (hover over de verfijning) te klikken en te kiezen voor Bewerken.

Op deze manier kun je eenvoudig een verfijning bewerken, kopiëren of verwijderen.

Vullingsgraad inzichtelijk maken

Met het maken van een dynamische lijst op basis van de waarde is leeg of is niet leeg check je de vullingsgraad van een waarde. Dit kan een startpunt zijn voor een profielverrijkingsactie.

Bij de Eigenschap van een waarde zie je aan de rechterkant een dropdown-menu waarmee je kunt aangeven of je een selectie wilt maken op isis leeg of is niet leeg. Met de laatste twee check je de vullingsgraad van de geselecteerde waarde. Een lage vullingsgraad op bijvoorbeeld de kolom Geboortedatum betekent dat je van veel contacten niet weet wanneer ze jarig zijn.

De vullingsgraad checken is niet alleen mogelijk bij Geboortedatum, maar op alle velden die beschikbaar zijn voor een selectie in de editor voor dynamische lijsten. Een paar velden zijn hier uitzondering op, namelijk; e-mail domein, engagement en orderhistorie. Een e-maildomein moet natuurlijk altijd gevuld zijn, want anders kun je geen mailings verzenden. Bij engagement en orderhistorie heb je al de functie om minder dan te gebruiken.

Uitsluitingen

Door uitsluitingen zorg je dat contacten die aan een bepaalde waarde voldoen niet terecht komen in de selectie. Je kunt bijvoorbeeld een bepaald postcode gebied uitsluiten.

Klik op de button – Uitsluiting om een uitsluiting in je lijst toe te voegen.

Voor de rest is het dezelfde werkwijze als bij selecties.

3. Het canvas

Nadat je alle verfijningen hebt toegepast , dan ziet je alles in één overzicht staan:

Je ziet dat er een funnel ontstaat van contacten. Als je de funnel wilt bewerken gebruik je het menu in de contentbalk en klik op Bewerken.

Wanneer je met je muis over de verfijningen beweegt zie je het herkenbare ronde symbool met pijltje verschijnen. Klik hier op voor het dropdown-menu.

Onderaan de funnel zie je alle contacten die overblijven.

Vergeet niet om je doelgroepselectie op te slaan. Klik op het bekende symbool voor Opslaan aan de bovenzijde van je scherm en klik vervolgens op de button Editor sluiten.