Rapportage welkomstcampagne

Hoe succesvol is de welkomstcampagne? Zijn er verbetermogelijkheden? Door regelmatig aandacht te besteden aan de rapportage kun je jouw communicatie optimaliseren. De rapportage van de welkomstcampagne is op twee plekken in Spotler terug te vinden. Uiteraard in de module Campagnes waar de campagne is ingericht, maar ook in de module Formulieren waar het inschrijfformulier staat.

Rapportage campagne bekijken

Als je met je muis over de campagnes in het Overzicht van de module Campagnes beweegt, zie je een dropdown-menu verschijnen. Klik in het dropdown-menu en klik vervolgens op Rapportage.

Een nieuw scherm wordt weergegeven waarin je beschikt over verschillende rapportages:

1. Rapportage van campagnes
  2. Algemene detailrapportage van triggers en stappen

Per onderdeel kun je de rapportage bekijken, downloaden of een statische lijst maken. Het laatste is handig, wanneer je een vervolgmail wilt sturen naar een bepaalde doelgroep.

In iedere rapportage worden zowel de uitgevoerde als niet uitgevoerde triggers en stappen geregistreerd.

Heb je triggers en stappen verwijderd? Deze worden onderaan de rapportage weergegeven.

Rapportage formulier bekijken

Het totaal aantal reacties is in de rapportage van een formulier te bekijken. Klik op Rapportage in het dropdown-menu in het overzicht in de module Formulieren.

Wat nog belangrijker is, is de export mogelijkheid. Door op Exporteren te klikken in het dropdownmenu bij de reacties, download je een Excel-bestand met de reacties en daarin ook alle gegevens van de respondenten.