Webpagina voor eventregistratie opstellen

Het formulier staat klaar. In deze stap plaats je het op een webpagina. Webpagina’s kunnen deel uitmaken van je eigen website en opgesteld worden in het daarbij behorende Content Management Systeem (CMS). Spotler biedt echter ook de mogelijkheid om deze op te stellen in de module Webpagina’s. Daar gaan we nu mee aan de slag.

Webpagina aanmaken

Start met het opstellen van een nieuwe webpagina door in het Overzicht van module Webpagina’s op de button Webpagina opstellen te klikken. Er opent een scherm waarin je de naam van de webpagina opgeeft. De naam van de webpagina is puur ter herkenning voor jezelf en je collega’s en wordt niet aan lezers getoond. Selecteer als type pagina Webpagina. Na het invullen van de naam en het type klik je op Opslaan en volgende.

Webpagina opmaken

In stap 2 klik je op Bewerken. Er opent een fullscreen editor. Net als in de module Berichten maak je gebruik van de gebruiksvriendelijke drag and drop editor. Standaard wordt een template ingeladen waarin de lay-out en andere visuele elementen al zichtbaar zijn.

Formulier invoegen

Tijdens het opmaken van de landingspagina voegen we natuurlijk het formulier toe dat we gemaakt hebben. In het tool palette aan de linkerkant zie je een apart contentbloktype voor Formulier.

Voeg dit blok toe aan je webpagina en dubbelklik om het formulier uit de module Formulieren te selecteren. De opmaak van het formulier wordt bepaald door het template van de webpagina. Sla de pagina op en druk bovenin op Editor sluiten.