Welkomstcampagne wijzigen

De welkomstcampagne die standaard al beschikbaar is in Spotler, is te vinden in de module Campagnes.

Beweeg je muis in het Overzicht van de module Campagnes. Er verschijnt een dropdown-menu. Klik vervolgens op Bewerken. Een nieuw scherm wordt getoond met de campagne flow. Elke automatische campagne in Spotler bestaat altijd uit twee stappen:

1. Campagnetrigger(s) bepalen
    Een starttrigger is de aanleiding van een campagne. Het vertelt Spotler dat er iets moet gebeuren. Wat zorgt ervoor dat een automatische campagne start?
  2. Campagnestappen bepalen
    Door de trigger weet Spotler dat er iets moet gebeuren. Wat dit is, bepaal je in deze tweede stap.

De trigger van de welkomstcampagne (het ingevulde inschrijfformulier) staat standaard al goed ingesteld. We willen alleen de campagne uitbreiden met de extra berichten.

Campagnestappen toevoegen

Een campagnestap is al ingesteld. Dit is de bevestigingsmail die direct verstuurd wordt na de inschrijving. Het bericht hebben we in de module Berichten al geoptimaliseerd, dus hier hoeven we verder niets aan te doen.

De nieuwe berichten die je hebt klaargezet, kun je toevoegen door op de button Stap toevoegen te klikken.

Er verschijnt vervolgens een pop-up:

Kies voor E-mail versturen. In het volgende scherm geef je een naam op van de stap (bijvoorbeeld: Profiel verrijkingsmail versturen) en selecteer je het bericht en het tijdstip.

Op dezelfde manier maak je eventueel een derde en vierde campagnestap aan.

Tip.jpg Doelgroepfilters in je campagne
In de campagnestappen kun je gebruik maken van doelgroepfilters. Dit doet je door in het dropdown-menu achter de campagne stap te klikken op Filteren. Hiermee stel je eenvoudig verschillende varianten in voor bijvoorbeeld de bevestigingsmail in verschillende talen, voor verschillende vestigingen of interesses. Per variant voeg je een campagnestap toe. Zo heb je bijvoorbeeld een campagnestap voor het direct versturen van de bevestiging van vestiging A, waarop een filter voor vestiging A is ingesteld. En hetzelfde doe je voor de andere vestigingen.

Klik op Opslaan om de campagne af te ronden.

Campagne activeren

Om een campagne te activeren , zet je status van de campagne op Actief. Klik op Status in het dropdown-menu achter de campagne waarvan je de status wilt wijzigen. Een pop-up venster wordt getoond waarin je de status aanpast door op Actief te drukken.