Opbouw Spotler

Elke module omvat verschillende acties, maar de opbouw is consistent. Zo is er in elke module een Overzicht en een Archief. Daarnaast zijn er meer overeenkomsten qua functionaliteiten. Als je de basis kent, dan maakt dit het gebruik van Spotler een stuk makkelijker.

Mappen

In bijna elk Overzicht heb je aan de linkerkant de optie om mappen aan te maken. Op deze manier blijft alles overzichtelijk en kan je makkelijker items terug vinden.

Map aanmaken

Klik op het plusje om een map aan te maken.

Vervolgens geef je aan naam op.

Map functionaliteiten

Beweeg je muis over de naam van de map en het ronde symbooltje met pijl verschijnt. Klik hier op en er opent een menu.

Naam wijzigen Wijzig de naam van de map.
Archiveren Verplaats je map naar Archief.
Verwijderen Verwijder je map.

Volgorde mappen

Het is mogelijk om te bepalen in welke volgorde mappen getoond worden. Dit doe je door met je muis te klikken op de pijltjes.

Je ziet dan het volgende menu verschijnen:

Items verplaatsen naar map

Er zijn meerdere manieren om een item te verplaatsen naar een map:

• Kies in het dropdown-menu voor Verplaatsen en kies vervolgens de gewenste map.
  • Versleep met je muis items naar de juiste map.
  • Vink de checkbox aan van de items die je wilt verplaatsen. Er verschijnt een menu rechtsboven met de actie Verplaatsen. Klik op de button en kies de gewenste map.

Tabelfuncties

Er zijn twee soorten weergaven van het Overzicht en Archief, namelijk in de vorm van een tabel en een visuele weergave, ook wel grid view genoemd.

Tabelweergave

Gridview

De visuele weergave is te kiezen bij modules waar deze van toegevoegde waarde is, bijvoorbeeld bij de module Afbeeldingen. Als je deze visuele weergave wilt hebben, klik dan rechts bovenin op het volgende icoon:

Als je de weergave wilt terug zetten naar tabel weergave, gebruik dan het volgende icoon:

Tabel sorteren

In de tabel heb je de mogelijkheid om te sorteren. Beweeg je muis over de kolomnamen. Er verschijnen pijltjes bij de items waarop je kunt sorteren. Het verschilt per module wat de opties zijn.

Zie je twee pijltjes staan, dan betekent dat er geen sortering is toegepast op die waarde. Klik erop en je sorteert op basis van die waarde. Zie je één pijltje staan? Dan kun je door te klikken de sortering andersom uitvoeren. Zo kun je sorteren op de nieuwste items of juist de oudste.

Selecties in een tabel

Er zijn twee manier om een item in een weergave te selecteren:

• Klik op een willekeurige plek in een rij
  • Vink de checkbox aan

Wil je meerdere items tegelijk selecteren? Ook dit kun je op twee manieren doen:

• Klik op een rij + CTRL om een volgende item te selecteren.
  • Vink per checkbox een item aan

Alle items selecteren? Vink dan de checkbox boven in aan.

Dropdown-menu's in de tabelweergave

Er zijn twee verschillende manieren om binnen een weergave het standaard dropdown-menu op te roepen:

• Beweeg met je muis over het scherm. Je ziet dan telkens een rond symbooltje met pijl oplichten. Hiermee open je het dropdown-menu.
  • Klik met je rechtermuisknop op een rij en hetzelfde dropdown-menu verschijnt.

Het verschilt per module wat er getoond wordt, maar een aantal opties staan vast zoals; bekijken, hernoemen, dupliceren, verplaatsen, archiveren en verwijderen.

De opties Status is iets wat je bij veel modules terug ziet. Door een status te geven aan een item zien jij en je collega’s in welke fase het item zit, bijvoorbeeld Concept.

De optie Status zie je terug bij de volgende modules:

• Module Berichten
  • Module Webpagina’s
  • Module Formulieren
  • Module Suveys

Klik op het dropdown-menu en vervolgens op Status wijzigen. Er verschijnt een pop-up.

Er zijn drie soorten statussen: Concept, Proef en Definitief. De eerste twee zijn meer bedoeld voor jezelf en je collega’s, zodat je weet in welke fase het item zit. De status Definitief heeft vaak een “technisch”gevolg voor een item.

Module Berichten:
Alleen een bericht wat de status Definitief heeft kan gekozen worden bij het inplannen voor verzending. Dit geldt ook voor het kiezen van een campagne bericht. Zo kan er niet per ongeluk een testbericht verstuurd worden.

Module Formulieren en Surveys:
Wanneer een formulier of survey de status Definitief heeft, worden reacties van respondenten opgeslagen als definitief. Bij de status Concept en Proef worden de reacties geregistreerd als test reacties.

Module Webpagina’s:
Alleen een webpagina die de status Definitief heeft kan als bedankpagina gebruikt worden voor een formulier of survey.

Archief

Wil je een item niet meer gebruiken, maar wel bewaren? Verplaats het item dan vanuit het Overzicht naar het Archief. Linkjes en pagina’s blijven gewoon werken. Het heeft dus geen gevolgen. Je kunt een item archiveren door het dropdown-menu te gebruiken en op Archiveren te klikken.

Wanneer je een item toch weer wilt gebruiken klik dan in het Archief op het dropdown-menu en klik op Terugzetten in overzicht.  Je kunt op dezelfde manier complete mappen met inhoud verplaatsen.

Bewust.jpg Wil je een item uit het archief bewerken of hergebruiken?
Wanneer je een item uit het archief weer wilt gebruiken, plaats hem dan eerst terug in het overzicht.

Stappen

Bij alle modules waar je iets nieuws kan creëren, doorloop je een stappenplan.

Aan de linkerkant zie je in welke stap je bevindt. De stap is blauw gemarkeerd. Als je alle stappen hebt doorlopen, dan werkt dit stappenplan ook als navigatie. Dus naast Vorige en Volgende kun je ook op de gewenste stap klikken. Het scherm verschuift dan naar de gekozen stap.

Help

In elke module zie je rechtsboven de Help button verschijnen. Klik op de button en er verschijnt een venster:

In het venster zie je:

• Een zoekvenster om de artikelen door te zoeken in het Spotler Help Center
  • Suggesties; deze zijn gebaseerd op waar je je bevindt in Spotler. Dus stel je zit in de module Berichten, dan geeft hij suggesties van artikelen over de module Berichten.