Contacten

In het tabblad Contacten zie je een overzicht van alle contacten, ongeacht in welke lijst ze zitten. Daarnaast heb je hier de mogelijkheid om een contact handmatig toe te voegen.

Aan de slag

Zodra je geklikt hebt op het tabblad Contacten, zie je het volgende scherm:

Vanuit dit scherm kun je:

Contacten zoeken

Wil je een contact opzoeken? Dit is op twee manier mogelijk:

1. Met de zoekvelden onderaan de kolomnamen.
2. Met het vergrootglas icoon rechtsboven

De eerste optie gebruik je wanneer je snel iemand op basis van e-mailadres of naam wilt opzoeken. Maar wil je opzoeken van wie je adressen hebt van een specifiek bedrijf, dan gebruik je het vergrootglas icoon om geavanceerd te zoeken.

Contacten bewerken en bekijken

Bekijk of bewerk een contact via het dropdown-menu.

Bij het bewerken opent er een pop-up scherm met de databasevelden van je Spotler account. Je kunt hier informatie aanvullen.

Wanneer je klikt op Bekijken opent er een pop-up venster:

In deze pop-up zie je aan de linkerkant de eigenschappen die ook in het overzicht van contacten worden getoond. Aan de rechterkant zie je persoonlijke data, mailinginteracties, campagne-interacties, formulieren en surveyreacties. Hier zie je dus hoeveel mailings een contact heeft ontvangen en geopend. Ook krijg je informatie in welke campagnes je contact voorkomt en hoeveel formulieren het contact heeft ingevuld.

Contacten toevoegen

Klik op de gele button Nieuw contact. Er opent vervolgens een pop-up:

In deze pop-up vul je de contactgegevens in. Onder aan de pop-up zie je Test groep en een checkbox. Dat ziet er als volgt uit:

Vink deze aan als je jouw testmailings wilt sturen naar dit contact. Wanneer je een bericht in de module Berichten wilt testen dan heb je de optie Testgroep en Losse ontvanger. Kies voor Testgroep en de contacten worden getoond die het vinkje aan hebben staan bij Testgroep.

Klaar met alle gegevens invullen? Klik dan op Ok.

Contacten filteren

Je kunt contacten filteren op E-mail status. In onderstaande afbeelding zie je welke opties er zijn.

Handig als je een overzicht wilt hebben van alle hardbounces in je Spotler account.

Exporteren contacten bestand

In de tab Contacten kun je alle contacten exporteren naar een CSV-bestand of contacten met een specifieke E-mail status. Je kunt bijvoorbeeld door te filteren op Inactief: hard bounce, alleen de hard bounces uit je account exporteren.

Klik in beide gevallen op het icoon Exporteren:

Herschikken kolommen E-mailadres, Voornaam, Tussenvoegsel, Achternaam, Mobiel nr. en Registratiedatum
Beweeg je muis over de titels van de kolomnamen in het scherm Contacten. Je ziet dan twee pijltjes oplichten naast de kolomnamen E-mailadres, Voornaam, Tussenvoegsel, Achternaam, Mobiel nr. en Registratiedatum. Hiermee kun je contacten alfabetiseren, sorteren op mobiel nummer of de recent toegevoegde contacten of juist de minst recent toegevoegde contacten boven aan het scherm plaatsen.