Rapportage Campagnes

In het overzicht van je campagnes kun je via het dropdown-menu de Rapportage van je campagne bekijken:

Klik je op Rapportage en er wordt een nieuw scherm weergeven:

Header

In de header zie je drie opties:

• Cirkeldiagram: Hiermee kun je resultaten van je rapportage exporteren als afbeelding.
    Je leest hier meer over in het artikel: Hoe exporteer ik de grafieken uit mijn rapportage als afbeelding?
  • Oog: Wil je zien wie er in je campagne zitten? Met dit icoon open je een overzicht met contacten.
    In dit overzicht zie je contacten inclusief waar zij zich in de campagne bevinden. Binnen dit overzicht kun je ook contacten uit de campagne halen. Lees hier meer over in het artikel: Hoe haal ik een contact uit een campagne?
  • Pijltjes: Ververs de rapportage door dit icoon te gebruiken.

Rapportage overzicht

In het rapportage overzicht zie je de volgende onderdelen:

• Eigenschappen van de campagne.
  • Periode waarin de campagne is gestart voor contacten
  • Opbouw van de campagne
  • Verwijderde triggers en stappen

Rapportages

Binnen de rapportage van de campagne zijn er verschillende rapportages te bekijken.

• Overzicht rapportage
    Je ziet een periode voor hoeveel contacten de campagne is gestart. Het aantal keren dat de trigger is afgegaan en hoe vaak de stappen zijn uitgevoerd van de campagne. Helemaal onderaan zie je de verwijderde triggers en stappen.

• Detail rapportage trigger
    Wanneer je klikt op rapportage bij de trigger, dan krijg je een meer gedetailleerde rapportage te zien.

Zo zie je de eigenschappen van de trigger en een periode wanneer de trigger is uitgevoerd.

• Detail rapportage stappen
    Net als bij de trigger is er ook een detail rapportage voor de stappen.

Wat je in de rapportage ziet van de stappen is afhankelijk van de type stap. Stel je kijkt naar de stap E-mail versturen, dan krijg je naast de eigenschappen en statistieken hoe vaak de stap is uitgevoerd ook de e-mail impact te zien.

Wil je weten wie er gebounced zijn of hebben geopend of geklikt? Dan kun je vanuit de detailrapportage een export maken van contacten. Klik op Exporteren en kies welke informatie je wilt hebben. Vervolgens wordt er een .csv bestand gedownload.