Introductie Campagnes

Maak het jezelf makkelijker met de module Campagnes. Stel automatische bevestigingen in of maak een lead generatie campagne met automatische opvolgmails. Een voordeel van campagnes is dat het geen bulk mail is en je 1 op 1 relevante content aanbiedt. Daarom is de kans dat je je doel bereikt groter.

Een geautomatiseerde campagne in Spotler heeft twee eigenschappen:

1. Ze spelen in op een verandering bij de doelgroep
    Deze verandering wordt ook wel event of trigger genoemd.
  2. Het gaat om 1 op 1 communicatie
    Eén persoon ontvangt een geautomatiseerde mail en niet een grote groep mensen zoals bij een (handmatige) nieuwsbrief. Wanneer een contact de boodschap ontvangt, is afhankelijk van wanneer de trigger af gaat voor de campagne.

Aan de slag

Je wilt graag aan de slag met de module Campagnes. Klik in het linker menu op de module Campagnes.  Je ziet dan een overzichtsscherm van de module.

In dit scherm zie je aan de bovenzijde de volgende vier buttons:

1. De blauw opgelichte tab Overzicht. Wil je weten hoe je direct aan de slag kunt vanuit het overzichtsscherm, lees de instructies in Overzicht Campagnes.
  2. De tab Archief. Aan de slag met je gearchiveerde campagnes? Klik op Archief.
  3. De gele button Nieuwe campagne. Een nieuwe campagne opstellen of een bestaande campagne bewerken? Klik op Nieuwe campagne.
  4. De button Help. Wil je meer weten over de helpfunctie in Spotler, lees hier meer over in Starten met Spotler.

Tip.jpg Tabs Overzicht, Archief en de buttons Nieuwe campagne en Help
Met deze twee tabs en twee buttons schakel je tussen de belangrijkste functies van de module Campagnes. Op welke plek je in de module ook bent, deze vier blijven zichtbaar.

Ben je op zoek naar een uitleg van de campagne editor? Ga dan naar Editor Campagnes.