Hoe maak ik een nieuwe lijst aan in Spotler?

Bij Dynamische lijsten in de module Lijsten zie je de primaire button Lijst maken. Klik hier op en er start een stappenplan. De eerste stap is Eigenschappen. Geef een naam op en klik op Opslaan & volgende stap. Klik op de button Bewerken om de editor te starten. Je voegt selectiecriteria toe door aan de linkerkant te klikken op Insluiting. Er verschijnt een pop-up. Klik op Verfijning toevoegen en kies een selectiecriteria waar iemand aan moet voldoen om in de lijst te vallen.  Door nogmaals op Verfijning toevoegen te klikken kun je nog een criteria toevoegen. Wil je dat iemand aan meerdere waarden tegelijk moet voldoen? Klik dan in dezelfde pop-up nogmaals op Verfijning toevoegen.

Stel je wilt zowel iemand uit Den Haag als Rotterdam in je selectie. Klik dan op de button Insluiting. Maak een selectie op Woonplaats “Den Haag”. Vervolgens maak je een nieuwe selectie in de lijst. Klik op de button Insluiting en maak een selectie op de Woonplaats “Rotterdam”. Nu mag zowel een contact uit Den Haag als Rotterdam in de lijst voorkomen.

De functie Uitsluitingen werkt op dezelfde manier, maar dan zorg je ervoor dat contacten uit worden gesloten van een lijst als ze aan bepaalde selectiecriteria voldoen.