Hoe kan ik de code van een formulier exporteren?

Je wilt de code van het formulier exporteren uit Spotler, zodat je het formulier kan integreren op een externe webpagina. Kies in het dropdown-menu of je rechtermuismenu Integreren.

Het volgende scherm verschijnt:

Je krijgt twee opties hoe je een formulier kunt invoegen op de website:

• Dynamisch
  • Statisch

Bij de dynamische optie worden de wijzigingen die plaats vinden in het formulier direct doorgevoerd op de website. Bij een statisch formulier is dit niet het geval. Na een wijziging in Spotler zul je de code nogmaals moeten invoegen op je website.

Standaard is alleen de Dynamische integratiemethode te selecteren. Dit heeft er mee te maken, dat standaard de anti-bot beveiliging van een formulier aanstaat. Deze optie is alleen mogelijk voor dynamische formulieren. Meer weten over anti-botbeveiliging? Lees hier meer over in het artikel Veiligheid & Privacy.

Mocht je niet weten welke keuze je moet maken wat betreft type HTML, vraag dit dan aan je webbouwer. Daarnaast heb je nog de keuze uit code die is opgebouwd met tabellen of zonder tabellen. In beide gevallen kun je het formulier volledig zelf stylen. Wil je de volledige vrijheid hebben over de lay-out van het formulier, dan kun je kiezen voor generatie zonder tabellen.

Beveiligd formulier
Wanneer je de gegevens van het formulier beveiligd wilt verzenden, dan kun je de checkbox “Beveiligd formulier (https)” aanvinken. De gegevens worden dan naar https gepost in plaats van naar http.

Wanneer je op Ok klikt wordt er vervolgens een zip-bestand gedownload met daarin twee bestanden. Voor de validatie van vragen is het belangrijk om beide bestanden te implementeren op je website.